Mijn favorieten

Zelf ook in de troep

Zelf ook in de troep 

Bij een verbouwing van je huis komt één woord in iedereen naar boven: troep. Het is even doorbijten, maar het resultaat mag er zijn: een mooier huis en beter passend bij jouw wensen. Nu ik zelf aan het verbouwen ben, merk ik weer hoe ingrijpend zoiets is. 

Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn vrouw en onze kinderen. Drie jaar geleden heb ik namelijk de woning van mijn ouders gekocht. Ik loop nu over de traptreden waar ik als kind overheen rende, ik kook in dezelfde keuken als mijn moeder – ook al smaakt hetzelfde gerecht bij haar nog steeds beter. De grote boom in de tuin heeft plaats gemaakt voor een speelhuisje, zo hebben onze kinderen ook hun eigen plekje.

Samen met mijn vader zijn wij de bovenverdieping aan het verbouwen, een heuse familietraditie. Veertig jaar geleden heeft mijn vader dat ook gedaan met zijn vader. Het huis is al lang in de familie en heeft voor mij een speciale betekenis. De woning is begin vorige eeuw gebouwd, dus we pakken het groots aan: de hele bovenverdieping wordt volledig vernieuwd. We gaan de woonoppervlakte vergroten en het hele huis energiezuiniger maken. 

Het leuke aan verbouwen zijn de verrassingen die je tegenkomt. Zo wist ik dat dit huis is ontstaan door twee woningen samen te voegen, dat hoorde ik van mijn vader. Maar nu zag ik dat ook echt met mijn eigen ogen aan de dakspanten. Naast alle familieherinneringen die in de stenen zijn gesleten, heeft het een geweldige ligging. En je raakt niet uitgekeken met het uitzicht op de polder met paarden en schapen. Een grote tuin, liggend aan het water en een fijne stenen garage met parkeerplaatsen op eigen terrein. Ik hoop dat mijn vrouw en kinderen net zo gaan genieten als mijn ouders dat deden. De vernieuwde bovenverdieping gaat daar vast aan bijdragen. Nu nog de troep overleven. Ik weet weer precies hoe je je voelt als je net verhuisd bent.

 Marcel

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring