Mijn favorieten

Wijdeblik - Westergouwe II - 28 gasloze en energieneutrale woningen

WIJDEBLIK | GOUDA | WESTERGOUWE II | NOG ENKELE WONINGEN BESCHIKBAAR


 

Wijdeblik is wonen mét een groen hart

Ziet u zichzelf al in deze aantrekkelijke, groene en waterrijke omgeving in Westergouwe wonen? Is de volgende stap het vinden van een duurzame nieuwbouwwoning? En gaat uw voorkeur uit naar een ruime eengezinswoning, een twee-onder-een-kap met riante kavel of vrijstaande woning? In de eerste fase van Wijdeblik komen 28 zeer energiezuinige woningen in de meest groene wijk van de randstad. 

DUURZAAM WONEN IN WIJDEBLIK
Wijdeblik is het meest duurzame nieuwbouwproject in Gouda. De woningen worden gasloos en extreem energiezuinig gebouwd. Dit is de toekomstige standaard. Als enige kan Wijdeblik die standaard nu ook in Gouda realiseren. 

Een extreem energiezuinige bouw brengt allerlei voordelen met zich mee. Die voordelen sommen wij hieronder voor u op:
• Lagere energielasten;
• Hogere leencapaciteit;
• Lagere hypotheekrentes;
• Hogere verkoopwaarde.

Verkoop gestart!

Klik hier voor alle beschikbare woningtypes 


In de eerste fase van Wijdeblik komen 24 eengezinswoningen en 4 twee-onder-een-kap woningen. De woningen in Wijdeblik vallen op door hun uitstraling. Fraaie donkerrode, grijsrode of gele bakstenen gevels met in het wit de Goudse ruit gemetseld.

Uw persoonlijke account

Wanneer u zich via de website heeft inschreven als geïnteresseerde, kunt u sinds kort via de pagina ‘Belangstelling’ inloggen op uw persoonlijke account. U kunt hier uw gegevens wijzigen en uw woonwensen aangeven. Vul uw gegevens in, dit is belangrijk voor het digitaal inschrijven. Neem snel een kijkje op uw persoonlijke account!
 

Verkoopinformatie

Op onze website www.wijdeblikgouda.nl onder ‘downloads’ vindt u dan ook de tekeningen met plattegronden, doorsneden, gevels en opties. Die kunt u inzien op de PC, tablet en smartphone. Daarmee besparen wij een enorme berg onnodige papierverspilling. Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere en groene wereld.

Nieuwbouw in Westergouwe

WESTERGOUWE 
Westergouwe is een nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda. Hier woont u lekker landelijk tussen groen en water. De wijk krijgt een grote waterplas en een eigen natuur- en recreatiegebied. Daarnaast bent u omringd door het karakteristieke open weidelandschap en diverse natuurgebieden. 

VOORZIENINGEN
Westergouwe krijgt haar eigen voorzieningen. Vanaf augustus 2016 kunnen kinderen al naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers (basisschool en kinderdagverblijf voor 2-12 jaar). Verder zijn er medische voorzieningen in het Gezondheidscentrum Westergouwe, een dierenkliniek en supermarkt Albert Heijn.

BEREIKBAARHEID
Of u nu in Rotterdam, Utrecht of Den Haag moet zijn, dankzij de gunstige ligging ten opzichte van de snelwegen en de goede openbaar vervoer voorzieningen bent u binnen 20 minuten in het centrum van Rotterdam of Den Haag en in 35 minuten in hartje Utrecht. Via de N207 rijdt u naar de binnenstad van Gouda, Waddinxveen maar ook snel naar de A12 en A20. Vanuit Wijdeblik is het slechts 10 minuten fietsen naar de gezellige stadskern van Gouda. Ook handig: het NS-station van Gouda is op fietsafstand. U bent dus met zowel auto als trein snel buiten de stad. Liever op de fiets? Er liggen fietspaden langs de N456 en de N207. 

DICHTBIJ GOUDA 
Wonen in Gouda is wonen in een historische stad met allure. De stad die beroemd is om z’n kazen, kaarsen en stroopwafels heeft u veel te bieden.
 
We doen een greep uit de prima plaatselijke faciliteiten: 
• Meer dan 25 basisscholen: van openbaar tot bijzonder onderwijs 
• Veel sportfaciliteiten, zoals het nieuwe Groenhovenbad, waar ook kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen worden gehouden 
• Bibliotheek in de Chocoladefabriek, waar veel meer te doen is dan boeken lenen en lezen 
• Cinema Gouda met zes zalen om de nieuwste films te zien 
• Compleet aanbod van winkels: van bekende ketens tot De Goudse Straatjes 
• Goudse Schouwburg: hét theater voor landelijke premières 
• Het goed aangeschreven Groene Hart Ziekenhuis 
• Intercitystation: u reist snel en rechtstreeks naar Rotterdam, Zoetermeer, Den Haag, Alphen aan den Rijn, Woerden, Utrecht en zelfs Amsterdam 
• De leukste speelparadijzen 
• Een cultuurhuis en Jeugdtheaterhuis
 
NATUUR- EN RECREATIEGEBIED
De omgeving van Westergouwe kenmerkt zich door mooie natuurgebieden. Ten zuidwesten van de wijk komt een waterrijk natuur- en recreatiegebied van 45 hectare groot. Dit gebied, ook wel de GroenBlauwe Zone genoemd, gaat in juni 2017 voor publiek open. Het wordt een heerlijk rustig gebied met aantrekkelijke fiets-, wandel- en struinpaden. 
Duurzaam wonen? Het kan in Wijdeblik

Duurzaam: Groen, Veilig en Energieneutraal wonen in Wijdeblik door gebruik te maken van technologische oplossingen van Klimaatgarant.

DUURZAAMHEIDSHYPOTHEEK
Omdat de woningen energiezuinig zijn en daarmee een lagere energierekening met zich meebrengen, kunt u een hogere hypotheek krijgen. Deze extra leencapaciteit bedraagt € 25.000,-. De gedachte dat een hogere hypotheek per saldo ook hogere maandlasten met zich meebrengt klinkt logisch, maar dit is zeker niet zo. Er zijn namelijk banken die de hogere energiezuinigheid van uw woning belonen met een lagere hypotheekrente.
 
UW INSTALLATIE: HUREN OF KOPEN? 
‘Slimme installaties’ als warmtepompen, douche-WTW, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling i.c.m. met triple glas zorgen ervoor dat elke woning in Wijdeblik volledig energieneutraal functioneert. Ook geven ze u als bewoner veel comfort en zorgen ze ervoor dat er geen energieafname meer van het reguliere aardgasnetwerk plaatsvindt. De woningen zijn energieneutraal met Nul-op-de-Meter (NOM). Dat betekent dat het energieverbruik binnen de woning (zoals ventilatie en verwarming) én uw eigen energieverbruik (zoals het opladen van de telefoon, het verbruik van de oven en televisie) via zonnepanelen op het dak van de woning wordt opgewekt. Bij normaal verbruik, ontvangt u helemaal geen energienota meer.
 
UW INSTALLATIES: HUREN OF KOPEN?
U heeft de mogelijkheid om de installatie in uw woning te huren of te kopen. Vaak zal het handiger en goedkoper zijn om de installatie te kopen, maar niet altijd. Wat hierin uw slimste keus is? De medewerkers van NEXTHome, de hypotheekadviseur, nemen dat tijdens een eerste vrijblijvend gesprek met u door.

PLANNING 
In Westergouwe-II worden uiteindelijk circa 450 woningen gebouwd. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we u een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod. 

• Verwachte aanvang bouw: 4e kwartaal 2019 
• Verwachte oplevering: 4e kwartaal 2020 

INFOCENTRUM WESTERGOUWE 
Iedere zaterdag zijn wij van 11:00 tot 13:00uur aanwezig bij het Infocentrum Westergouwe om uw vragen over Wijdeblik te beantwoorden.

 
BESCHIKBARE WONINGTYPES 
In de eerste fase van Wijdeblik komen 24 eengezinswoningen en 4 twee-onder-een-kap woningen. De woningen in Wijdeblik vallen op door hun uitstraling. Fraaie donkerrode, grijsrode of oker bakstenen gevels met in het wit het Goudse stroopwafel patroon, stijlvolle donkergrijze dakpannen met zonnepanelen. Materialen zijn met zorg gekozen, installaties zijn getest op hun betrouwbaarheid.

KENMERKEN WONINGEN WIJDEBLIK 1 
• Nul-op-de-Meter 
• Royale achtertuinen 
• Ruime woonkamer, uit te breiden met een uitbouw van 1,2 of 2,4 meter 
• Badkamer met 2e toilet op de eerste verdieping en 3 slaapkamers 
• Zolder die naar eigen idee kan worden vormgegeven 
• Inclusief luxe sanitair en designkeuken, naar eigen smaak samen te stellen 

V.O.N. PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF 
• Bouwkosten en grondkosten 
• Een keukencheque van showroom “Thuis” ter waarde van € 6.750,- (rijwoningen) of € 9.225,- (twee-onder-een-kap woningen) 
• Luxe sanitair van Villeroy & Boch en tegelwerk 
• Kosten van notaris, architect, constructeur en makelaar 
• Aanlegkosten voor nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering 
• Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend 
• Kosten Waarborgcertificaat SWK 
• Een warmtepompsysteem en zonnepanelen. De bewoner dient dit systeem te huren, waarbij de kosten tussen circa €175,- tot €205,- per maand liggen, afhankelijk van het type woning. De huur van dit systeem vervangt kosten voor de woning gebonden energie, zoals vloerverwarming, vloerkoeling, ventilatie en het verwarmen van tapwater en gebruikersgebonden energie, zoals huishoudelijke apparatuur. De bewoner kan het warmtepompsysteem en de zonnepanelen optioneel kopen (op ieder gewenst moment) tegen een vergoeding die varieert per woning en afhankelijk is van het moment waarop bewoner besluit tot koop over te gaan. Hierover wordt u nader geïnformeerd door uw verkoopadviseur. 

V.O.N. PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF 
• Kosten voor eventueel meerwerk 
• Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen 
• Notaris- en kadasterkosten voor uw hypotheek 
• Renteverlies tijdens de bouw 
• Rentebijschrijving over de grondkosten

WAT IS MIJN HUIDIGE HUIS WAARD? 
Als u al een eigen huis hebt, dan is dit het moment om alvast over de verkoop daarvan na te denken. Een goede inschatting van de waarde van uw huidige huis is van belang voor de financiering van uw nieuwe huis. 

Wij komen graag bij u langs om de waardebepaling te doen. Neem contact op met Viavesta Makelaars & Adviseurs voor een afspraak 0182-511 283. 

VRAGEN? 
Met al uw vragen kunt u terecht bij Viavesta Makelaars & Adviseurs 0182-511 283. 

* Deze gegevens zijn met veel zorg en aandacht samengesteld. Alle wijzigingen in tekst, illustratie en tekeningen zijn voorbehouden. Derhalve kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

Belangstelling

Heeft u belangstelling in het nieuwbouwproject Wijdeblik in Gouda?
Schrijf u dan  
hier  in als belangstellende.


 

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring