Mijn favorieten

Wijdeblik - Westergouwe II

WIJDEBLIK | GOUDA | WESTERGOUWE II | VERKOOP GESTART

N
 

Wijdeblik is wonen mét een groen hart

Zie jij jezelf al in deze aantrekkelijke, groene en waterrijke omgeving in Westergouwe wonen? Is de volgende stap het vinden van een duurzame nieuwbouwwoning? En gaat je voorkeur uit naar een ruime eengezinswoning, een twee-onder-een-kap met riante kavel of vrijstaande woning? In de eerste fase van Wijdeblik komen 53 zeer energiezuinige woningen in de meest groene wijk van de randstad.

Het nieuwe deelgebied, Westergouwe-II, wordt gekenmerkt door het royaal aanwezige groen in en rondom de wijk. In het midden komt een polderpark die uiteindelijk doorgetrokken wordt richting het weidse natuurgebied: de GroenBlauwe zone. Waar je ook bent, het groen en water is overal in de directe nabijheid aanwezig. Dit brengt niet alleen onderverdeling aan, maar bepaalt ook steeds het karakter en de identiteit van de verschillende buurtjes zelf.

Verkoop gestart!

Klik hier voor alle beschikbare woningtypes 


In de eerste fase van Wijdeblik komen 40 eengezinswoningen, 12 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande woning. De woningen in Wijdeblik vallen op door hun uitstraling. Fraaie donkerrode, grijsrode of gele bakstenen gevels met in het wit de Goudse ruit gemetseld.

  
 

Uw persoonlijke account

Wanneer u zich via de website heeft inschreven als geïnteresseerde, kunt u sinds kort via de pagina ‘Belangstelling’ inloggen op uw persoonlijke account. U kunt hier uw gegevens wijzigen en uw woonwensen aangeven. Vul uw gegevens in, dit is belangrijk voor het digitaal inschrijven. Neem snel een kijkje op uw persoonlijke account!
 

Verkoopinformatie

Op onze website www.wijdeblikgouda.nl onder ‘downloads’ vindt u dan ook de tekeningen met plattegronden, doorsneden, gevels en opties. Die kunt u inzien op de PC, tablet en smartphone. Daarmee besparen wij een enorme berg onnodige papierverspilling. Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere en groene wereld.

Bekijk de verkoopprocedure


Nieuwbouw in Westergouwe

Westergouwe, de nieuwe wijk aan de westkant van Gouda is de groenste en waterrijkste nieuwbouwwijk van de randstad. Zo heeft het een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 hectare grond, ca. 60 voetbalvelden, met wandel- en fietspaden, vlonderbruggen, natuurspeelplaatsen, visvijver, uitkijktoren en broedschuren voor beschermde vogelsoorten.

Westergouwe is straks een wijk van zo’n 4.000 woningen. De bouw gebeurt in fases, tot 2019 wordt er aan Westergouwe-I gebouwd, met zo’n 470 woningen. Sinds mei 2016 wonen de eerste bewoners in Westergouwe. De voorbereidingen van de grond voor Westergouwe-II, waar Wijdeblik haar entree maakt, zijn inmiddels afgerond. De bouwrijp fase gaat binnenkort van start. In dit tweede gedeelte van Westergouwe worden circa 450 woningen gebouwd. De verkoop van Wijdeblik zal rond de zomer 2018 van start gaan.


Duurzaam wonen? Het kan in Wijdeblik

Duurzaam: Groen, Veilig en Energieneutraal wonen in Wijdeblik door gebruik te maken van technologische oplossingen van Klimaatgarant.

Het concept van Klimaatgarant

In 2015 is de zogenoemde EPC (energieprestatiecoëfficiënt) verlaagd naar 0,4. In 2020 moet dat 0,0 zijn. Vanaf dat moment moeten nieuwe woningen energie-neutraal zijn. In Wijdeblik gaan wij nu al voldoen aan deze eisen! Klimaatgarant gebruikt metingen die verricht zijn in meer dan 6000 huizen. Hun conclusie: in veel huizen is het energiegebruik veel hoger dan nodig. Dat komt vooral door warmteverlies via deuren en ramen, door tocht, ventilatie en warm water.

Samen met Dura Vermeer verlaagt Klimaatgarant het energieverlies:

 • We verbeteren de woningschil door middel van isolatie en triple-glas;
 • We winnen warmteverlies bij douchen en ventilatie terug;
 • We gebruiken de meest energiezuinige apparatuur die er is, zoals de A+++-warmtepomp;
 • We plaatsen zonnecellen voor het voeden van de technische installaties.

Door deze maatregelen halen we nu al de EPC 0,0 eisen van 2020. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een aantal woningen NOM (Nul op de Meter) te realiseren. Er wordt dan voldoende elektriciteit op om het volledige huishoudelijk energieverbruik te compenseren.

Wat kan ik als toekomstig bewoner verwachten?

Een huis met goede isolatie. Warm in de winter en koel in de zomer. En ruim voldoende warm water dankzij warmte- en koudeopslag, een bewezen methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan. De warmtepomp zorgt vervolgens dat die energie daar komt waar die nodig is. De warmtepomp werkt op zonne-energie van de zonnecellen op het dak. De huizen hebben allemaal vloerverwarming (en vloerkoeling dus). Een uitgekiend klimaatsysteem zorgt dat de temperatuur in huis altijd constant is. Het huis voelt altijd comfortabel aan, of het buiten nou koud of warm is.

Vloerverwarming heeft grote voordelen:

 • Geen lelijke radiatoren in huis en meer nuttige ruimte;
 • Geen lelijke radiatoren in huis en meer nuttige ruimte;
 • Geen warme luchtstromen meer, dus minder ronddwarrelend stof;
 • 80% van de warmte die de warmtepomp aan de vloerverwarming afgeeft komt uit de bodem (de overige 20% komt uit het elektriciteitsnet);
 • Voor koeling is alleen een circulatiepomp nodig. 95% van het energieverbruik voor koeling komt direct uit de bodem onder uw huis.

Er is ruim voldoende warm water om te douchen of een bad te nemen. De woning beschikt over een boiler van 150 liter (optioneel 200 liter). Je kunt zelf het gewenste warmwatercomfort instellen met de kamerthermostaat. Meer warm water nodig? Dan kun je altijd de warmtepomp extra laten werken. Dat kost alleen wel energie.

EPC O of Nul op de Meter – wat is het verschil?

EPC = O
Bij een EPC van O voldoet uw woning nu al aan de eisen van 2020 en verder. KLIMAATGARANT garandeert dat de zonnepanelen voldoende elektriciteit opwekken voor verwarmen, koelen, warm water en ventilatie. Het gebruik voor verlichting en huishoudelijke apparatuur komt daar nog bij, evenals de kosten voor de aansluiting van de netbeheerder en uw energieleverancier.

Nul op de Meter
Bij Nul op de Meter plaatsen we extra zonnepanelen op het dak. Daardoor is er voldoende eigen elektriciteitsopwekking om ook het huishoudelijk gebruik te compenseren. Uw woning wekt dan genoeg elektriciteit op om het volledige verbruik te compenseren.

 

Wanneer kan ik in Wijdeblik wonen?

In Westergouwe-II worden uiteindelijk circa 450 woningen gebouwd. De voorbereidingen van de grond zijn inmiddels afgerond en de bouwrijp fase gaat binnenkort van start.
De eerste woningen van Westergouwe-I zijn al in 2016 opgeleverd. Ben je benieuwd naar 
Westergouwe? Neem een kijkje en ontdek zelf deze leuke wijk.

Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we je een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod.

Fase 1 – 53 koopwoningen

12 twee-onder-een-kap woningen, 1 vrijstaande woning en 40 eengezinswoningen

 • start verkoop: 19 september 2018
 • verwachte aanvang bouw: 2e kwartaal 2019
 • verwachte oplevering: 2020

Fase 2 – 35 koopwoningen

9 eengezinswoningen en 26 3-laagse stadswoningen direct gelegen aan de GroenBlauwe zone

 • verwachte verkoop: begin 2019
 • verwachte aanvang bouw: eind 2019
 • verwachte oplevering: eind 2020

Belangstelling

Heeft u belangstelling in het nieuwbouwproject Wijdeblik in Gouda?
Schrijf u dan  
hier  in als belangstellende.


 

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring