Mijn favorieten

Stappenplan

Je wilt je huis verkopen. Omdat je groter wil wonen, of misschien juist kleiner. Omdat je gaat samenwonen, gezinsuitbreiding krijgt (gefeliciteerd!) of weer alleen gaat wonen. Welke reden je ook hebt, je huis verkopen is altijd ingrijpend.
 
Viavesta helpt je graag bij de verkoop van je woning. Wij staan aan jouw kant, van de waardebepaling tot na de sleuteloverdracht. Je krijgt je eigen digitale woningdossier zodat je 24/7 op de hoogte bent van de voortgang van de verkoop van jouw huis. Wil je tijdens de verkoop ook op de hoogte blijven van nieuw aanbod dat voldoet aan jouw wensen, dan kan je dat ook via je eigen woningdossier regelen.

Bij de start van de verkoop bespreken we jouw wensen. Wil je je woning snel verkopen? Of heb je niet zo’n haast. Wil je tussentijds gaan huren, of is dat geen optie? Heb je hulp nodig bij het fotoklaar maken van je huis? Hoe beter we jouw wensen kennen, hoe beter wij je kunnen helpen. Wij staan je bij in alle fasen van het proces en besparen jou tijd en energie. Onze deskundigheid, inventiviteit en netwerk zorgen voor een goede verkoop van jouw huis.
 

1. Waardebepaling

Onze makelaars bepalen de waarde van jouw huis. Lees hier meer over de waardebepaling. Meer informatie >

De vraagprijs is niet hetzelfde als de waarde van je huis. De vraagprijs is onderdeel van de verkoopstrategie. Wij spreken de strategie voor de verkoop van jouw huis met je door. In deze woningmarkt kan dat een verkoop bij inschrijving zijn, het clusteren van bezichtigingen op kijkdagen of een ludieke start met een sneak preview via Social Media. Uiteraard stemmen wij de verkoopmethode af op jouw wensen en jouw persoonlijke situatie. De vraagprijs bepaal je uiteindelijk zelf. Wij adviseren je.
 

2. Presentatie

We gaan je huis zo goed mogelijk presenteren. Met mooie foto’s, een video, plattegronden en een aantrekkelijke beschrijving. Wij geven je natuurlijk tips hoe je je woning zo mooi mogelijk maakt en regelen indien nodig een woningstylist De presentatie plaatsen we op alle plekken waar de toekomstige koper van jouw huis zoekt: funda.nl, social media, etalage van ons kantoor en natuurlijk een opvallend bord in de tuin of poster op het raam van jouw huis. Meer informatie >
 

3. Verkoopboost

Als de presentatie mooi en aantrekkelijk is en je huis op internet goed vindbaar is, melden de eerste belangstellenden zich vaak al. Gebeurt dit niet? Dan gaan we je huis op verschillende wijzen promoten. Er zijn veel mogelijkheden. Welke manieren we voor jou inzetten, bespreken we samen. Meer informatie >
 

4. Bezichtigingen

Wij doen de rondleidingen in je huis, vertellen de kijkers alles wat zij moeten weten en peilen de meningen en interesse. In jouw digitale woningdossier lees je dezelfde dag nog wat de reactie van de kijkers is en of wij deze als potentiële koper zien. Meer informatie >
 

5. Onderhandeling

Er is een bod! Spannend! Ga je er meteen op in of wacht je op een beter bod? In een krappe markt, zoals nu, komt het echt aan op onderhandelingsvaardigheden en het ‘lezen’ van de bieder. Wij bespreken het bod en de voorwaarden met je en adviseren je. We kennen de bieder en onderhandelen is ons vak.
 

6. Koopovereenkomst

De koop is mondeling gesloten. Wij gaan de concept koopovereenkomst maken en zorgen dat de koper alle noodzakelijke informatie ontvangt, zoals eigendomsbewijs, de door jou ingevulde NVM-vragenlijst en de lijst van dingen die achterblijven en die je meeneemt. We mailen het concept naar jou en naar de koper en maken een afspraak om de koopovereenkomst helemaal aan jullie uit te leggen, voordat deze ondertekend wordt. 
 

7. Bouwkundige keuring of andere onderzoeken

Heeft de koper aangegeven dat er een bouwkundig onderzoek gedaan moet worden? Een dergelijk onderzoek vindt dan plaats op kosten van de koper en veelal voordat de koopovereenkomst wordt getekend. Wij begeleiden die onderzoeken en houden je uiteraard op de hoogte van de uitkomsten ervan. 
 

8. Definitief verkocht

Vaak worden er een of meer ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst opgenomen. Jouw huis is pas echt verkocht als alle ontbindende voorwaarden uitgewerkt zijn. Op dat moment melden wij jouw huis 'verkocht'. Je ontvangt onze nota, maar die betaal je pas bij de overdracht van je huis door de notaris.
 

9. Overdracht

Enkele maanden na dat moment is, meestal, de dag van de verhuizing en de overdracht bij de notaris. Voordat je daar je handtekening onder de akte van levering gaat zetten, mag de koper jouw huis nog een keer inspecteren. De koper mag namelijk controleren of hij of zij krijgt geleverd wat is gekocht. Wij begeleiden die inspectie en gaan daarna met je mee naar het notariskantoor voor de officiële verkoop en de overdracht van de sleutels.
 

Na de overdracht

Heb je nog vragen of zijn er problemen nadat je de sleutels hebt overgedragen? Je kan altijd bij ons terecht. 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring