Mijn favorieten

Reeuwijk

Reeuwijk-Brug
Reeuwijk (de term ‘brug’ wordt vaak weggelaten) is een dorp dat behoort tot de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het ligt midden in het polder- en plassengebied van het Groene Hart. Het is ontstaan langs de Breevaart, een middeleeuws kanaal dat oorspronkelijk van Gouda naar Bodegraven voerde. De aanleg van de tolweg tussen die twee plaatsen bracht de ontwikkeling van het dorp op gang. Lange tijd was Reeuwijk een belangrijk centrum voor de turfwinning, waardoor de (totaal 13) plassen zijn ontstaan tussen Bodegraven en Gouda.

De Breevaart verdeelt het dorp grofweg in twee gedeelten: de wijk ten westen is gebouwd vanaf de jaren 50 en ten oosten vanaf de jaren 70. Beide wijken hebben een eigen winkelcentrum met supermarkt, speciaalzaken en horeca. Voor een uitgebreider aanbod aan voorzieningen is het centrum van Gouda en winkelcentrum Bloemendaal in Gouda dichtbij. Aan de rand van het dorp ligt sinds kort Landal GreenParks. Reeuwijk is een mooi, rustig dorp, een echt vrijetijdsgebied.
 

  


Reeuwijk-Dorp

Reeuwijk-Dorp ligt ten noorden van Gouda en ten westen van Reeuwijk-Brug en telt nog geen tweeduizend inwoners. In het dorp kan je landelijk wonen, terwijl de voorzieningen van Gouda en Reeuwijk-Brug eenvoudig te bereiken zijn. De Nieuwdorperweg verbindt het Dorp met Brug. Langs die weg zie je mooie lintbebouwing met veel boerderijen. De meeste huizen zijn gebouwd vanaf de jaren ’50. Begin van de 21e eeuw is Reesvelt gebouwd, een nieuwe wijk met fraaie eengezinswoningen en vrijstaande huizen. In 2019 wordt gestart met het bouwen van Reesvelt fase 3. Reeuwijk-Dorp heeft een eigen supermarkt, een crèche en een basisschool. Tijdens de carnavalsperiode wordt het dorp omgetoverd tot Reedeurp.

 

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk maakte een prachtige promotievideo waar ook Reeuwijk uitgebreid aan bod komt:

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring