Mijn favorieten

Plaswijck

Achterwillens Bloemendaal Binnenstad Gaardenbuurt Gouda-Noord Gouda-Oost Goverwelle
Kadebuurt Korte Akkeren Kort Haarlem Nieuwe Park Plaswijck Westergouwe  


 

Plaswijck

Plaswijck, een groene en ruim opgezette wijk uit de jaren 70 in het noorden van Gouda. De wijk ligt dichtbij de A12 en de Reeuwijkse Plassen. Midden in de wijk ligt het royale en moderne (overdekte) winkelcentrum Bloemendaal en er is wekelijks een markt. Er zijn verschillende basisscholen, crèches, een kinderboerderij. Het zwembad en sportvelden liggen in de aangrenzende wijk Bloemendaal. De wijk bestaat uit verschillende buurten: de Water- en Grassenbuurt, de Hoeves, de Burgen, de Lusten, de Werven.

De Water- en Grassenbuurt is een typische jaren 70-buurt met veel groen en ruim opgezet. Er staan royale woningen, vaak met een garage. Midden in de wijk is een klein park en via de aan de achterzijde van de wijk gelegen omloopkade kan je naar de Plassen wandelen of fietsen.

De Burgen- en Lustenwijk grenzen aan het Groene Eiland; een mooie groenvoorziening met speelplekken midden in Plaswijck. De Burgenwijk ligt dichtbij winkelcentrum Bloemendaal.

De Wervenbuurt is in de tachtiger jaren gebouwd. Ruime eengezinswoningen en aan de rand twee-onder-een-kapwoningen, sommige huizen liggen aan het water.

De Twaalf Hoeven, elk met een pleintje, sommige doodlopend en allemaal groen en ruim opgezet. De wijk is in de jaren 70 gebouwd  en kent veel speelveldjes. De woningen zijn ruim en gemakkelijk aanpasbaar aan je wensen. Veel kinderen die hier opgegroeid zijn, komen terug als ze volwassen zijn, vanwege de ruimte voor hun eigen jonge gezin. Een aantal woningen hebben een unieke ligging aan het Groene Eiland.
 
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring