Mijn favorieten

Krimpenerwaard

De Krimpenerwaard is sinds 2015 een gemeente in Zuid-Holland en een samenvoeging van de gemeenten Nederlek, Vlist, Ouderkerk, Schoonhoven en Bergambacht met ruim 55.000 inwoners. 

Gouderak
Gouderak is een dorp met ca. 2500 inwoners aan de Hollandse IJssel dat valt onder de gemeente Krimpenerwaard. Aan de overkant van de rivier ligt Moordrecht (gemeente Zuidplas). In het noorden grenst Gouderak aan Gouda; op een steenworp afstand van de wijk Korte Akkeren. Een deel van de bebouwing ligt aan de dijk van de Hollandse IJssel, de overige bebouwing ligt erachter. De meeste woningen zijn gebouwd tussen 1942 en 1993. Het centrum van Gouderak biedt een supermarkt en verschillende speciaalzaken. Gouderak telt twee basisscholen. Voor voortgezet onderwijs gaan kinderen vooral naar Gouda. Vanuit Gouderak ga je eenvoudig met de fiets naar Gouda of met de bus naar Rotterdam.

 

Haastrecht
Haastrecht is een stadje met ruim 4500 inwoners in de Krimpenerwaard. Het ligt op fietsafstand van de Goudse wijk Goverwelle. Door het centrum loopt de rivier de Hollandse IJssel en het centrum van Haastrecht heeft nog huizen met typisch Oudhollandse gevels. Haastrecht heeft verschillende restaurants en een supermarkt. Gouda is op de fiets te bereiken en naar Oudewater en Utrecht ga je met de auto of de bus. Haastrecht wordt doorkruist door de N228 die Gouda met Utrecht verbindt. Ten zuiden daarvan ligt een woonwijk met woningen uit de 20e en 21e eeuw, inclusief Cultureel Centrum en twee basisscholen. 

Stolwijk
Stolwijk is de hoofdplaats van de gemeente Krimpenerwaard. Het gemeentehuis staat er dan ook. Stolwijk heeft zo'n 5200 inwoners en het is van oudsher een agrarische gemeente. De Stolksche kaas is bekend en populair. Het dorp ligt middenin de Krimpenerwaard-polder en is dus omgeven met groen. In het centrum vind je onder andere twee supermarkten.

 
 


Vlist
Is een klein en rustig dorp aan het veenriviertje De Vlist. Dit dorp bestaat uit enkele boerderijen en woonhuizen aan beide kanten van het riviertje.  De ultieme beleving van wonen in de polder.Schoonhoven
Schoonhoven is de grootste plaats in de Krimpenerwaard, gelegen ten noorden van de Lek. Met zo'n 12.000 inwoners heeft het de meeste inwoners van de gemeente. Het heeft een mooi historisch centrum met havens, singels, monumenten, leuke winkels, café's, restaurants en uitgaansgelegenheden. Schoonhoven telt meerdere basis- en middelbare scholen. Steden als Utrecht, Rotterdam en Gouda zijn eenvoudig met de auto of bus te bereiken. Schoonhoven is bekend om de goud- en zilversmeden en heet ook wel de Zilverstad.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring