Mijn favorieten

Fijn om terug te zijn!

Fijn om terug te zijn

Wat een rust! Wat een ruimte! En wat is het hier heerlijk overzichtelijk! De afgelopen drie jaar woonden mijn partner en ik in het verre oosten. In een stad met ruim zeven miljoen inwoners waarbij zo’n beetje alle aanwezige bebouwing verticaal is: Hong Kong, het New York van Azië. Er heerst in die miljoenenstad een gigantisch woningtekort. De armste Hongkongers wonen dan ook in een zogenaamd Coffin Home. Hokjes die vaak nog zo klein zijn dat een gemiddelde Aziaat er niet languit in kan liggen.

Nu ik weer terug ben in Nederland besef ik in wat voor bijzondere omgeving we hier wonen. Hoewel Nederland ook een druk en vol land is, is alles er overzichtelijk. De lagere woningbouw, het vele groen en korte afstanden maken dit land, en specifiek het Groene Hart, voor mij een fijne plek om te wonen. Ik geniet ervan dat ik heerlijk op de fiets naar de kinderboerderij kan!

De stad Gouda heeft zijn kleinschaligheid in al die jaren nooit verloren. In de binnenstad vullen de leukste winkeltjes en boetiekjes van lokale ondernemers en landelijke winkelketels hun etalages met smaak. Ze zijn vaak ook nog ’ns gevestigd in Middeleeuwse panden. Ik herontdek ze nu, en vind het prachtig! Het historisch centrum wordt omringd door verschillende wijken van allerlei bouwjaren. 

Gouda is echt een stad waar ieder zijn of haar droomhuis kan vinden. Ik ben blij dat ik jou die mag aanbieden. Gelukkig wel huizen met een woonkamer, badkamer en een of meer slaapkamers. Waarin echte bedden passen, groot genoeg om languit in te kunnen liggen. Dag Hong Kong, ik ben weer terug in de stad van kaas en stroopwafels!

Linda 

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring