Mijn favorieten

Bloemendaal

Achterwillens Bloemendaal Binnenstad Gaardenbuurt Gouda-Noord Gouda-Oost Goverwelle
Kadebuurt Korte Akkeren Kort Haarlem Nieuwe Park Plaswijck Westergouwe  


 

Bloemendaal

De wijk Bloemendaal ligt in het noordwesten van Gouda. Dichtbij de A12 en de Bloemendaalseweg. Deze wijk kent 7 buurten, waaronder het Windrooskwartier, de Heesterbuurt, het Groenhovenkwartier, de Bloemendaalseweg en de Gaardenbuurt. De wijk is grotendeels gebouwd in de jaren 70. De Gaardenbuurt werd pas in de jaren 90 gebouwd op de plek van de voormalige Witlofkwekerij. Dichtbij ligt het prachtige winkelcentrum Bloemendaal vormt de kern van de wijk. Meerdere supermarkten en allerlei verschillende winkels maken het shoppen tot een gezellige bezigheid in een prettige omgeving. Hoewel deze wijk ogenschijnlijk wat verder van het centrum ligt, fiets je via de landelijke Bloemendaalseweg in ongeveer 7 minuten naar het NS-station. De verschillende buurten in Bloemendaal zijn stuk voor stuk plezierig, ruim opgezet en groen. De bewoners waarderen hun woonomgeving omdat er fijn contact met de buren is, genoeg speelruimte, de winkels en scholen zijn op loopafstand en de huizen zijn ruim.

In het Windrooskwartier (zie: windrooskwartierwest.nl) zijn de straten vernoemd naar ontdekkingsreizigers, zij moesten hun richting bepalen met behulp van een kompasroos waarop de windrichtingen staan aangegeven. De meeste woningen in de wijk zijn gebouwd door Nationale Nederlanden en zijn vanaf de nieuwbouw verhuurd. Vanaf jaren 90 worden deze verkocht. Een geliefde wijk waar de omwonenden van een hof gezamenlijk aansprakelijk zijn voor het onderhoud van de paden en zo nu en dan ook collectief onderhoud plegen aan hun woning. Aan de zuidkant van de wijk ligt het Atlantis Park en het Groene Hart Ziekenhuis.

 

De Heesterbuurt  (o.a. Ericalaan, Heesterlaan, Jasmijnlaan) is ook in de 70-er jaren gebouwd. Deels oorspronkelijk huurwoningen en deels koopwoningen. Aan de Ericalaan en Wilde Wingerdlaan staan grote 2-onder-1 kappers met een garage, er staan typische 70-er jaren kwadrant woningen, ruime loggia woningen aan de Vuurdoornlaan en de omgeving daarvan en kleinere eengezinswoningen. Veel groen, ruim opgezet en een klein winkelcentrum in de wijk met o.a. een supermarkt en een dierenkliniek. Aan de Willem Barentszlaan is een aantal jaren geleden een multidisciplinair gezondheidszorgcentrum gebouwd met o.a. een apotheek, huisartsen, fysiotherapie, diëtisten en een crèche.

Het Groenhovenkwartier (o.a. Plataanstraat, Moerbeistraat, Denneweg en omgeving) is gebouwd in de 70-er jaren, rustige straten, veel groen en ruime huizen. Een buurt met zowel koop- als huurwoningen. Op loopafstand van het zwembad, het Groenhovenbad, en de sportvelden. Er is een supermarkt midden in de wijk en het winkelcentrum Bloemendaal is dichtbij. Het Groenhovenbad is in 2013 gebouwd en heeft wedstrijdbaden, een doelgroepenbad en een buitenbad met twee peuterbaden.

De Bloemendaalseweg loopt al eeuwen vanaf het centrum van Gouda naar Waddinxveen. Nu met verschillende namen (Bloemendaalseweg, Ridder van Catsweg). Een prachtige landelijke weg, een fietsroute naar het station, het centrum en naar scholen. Ook een ponyclub en een kinderboerderij liggen aan deze weg. Jaarlijks worden hier de Goudse Hofstedendagen gehouden.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring